Menu Sluiten

Websites Kunst Antiek Online Veilingen Ateliers

Hier vind je Nederlandstalige Websites en Online Bedrijven

meld jouw website nu gratis aan en geef zoveel mogelijk informatie voor onze bezoekers.

Bedrijfsinformatie

entertainmens

Contact: Nicolette van Dijk

Bedrijfsinformatie

Online schildercursus in olieverf voor beginners en gevorderden.

Mijn online schildercursussen zijn zowel voor beginners als gevorderden. Alle cursussen zijn op basis van olieverf. Iedere cursus bestaat uit verschillende lessen en video’s. Wanneer je een cursus hebt aangeschaft, zie je precies welke materialen je nodig hebt voor iedere les. Kom je er niet helemaal uit? Dan kan je mij altijd een appje sturen of mailen.

Hoe ik met online schildercursussen ben begonnen
Zo’n 18 jaar geleden ben ik begonnen met het volgen van schilderlessen. In eerste instantie schilderde ik alleen maar op les, maar in de loop der jaren ben ik steeds vaker zelf thuis gaan schilderen. Inmiddels ben ik bijna dagelijks voor mijn ezel te vinden. Ik schilder vooral realistisch in olieverf. Stillevens, portretten en dieren hebben mijn voorkeur. Dit zijn de ook de online schildercursussen die ik aanbied op deze website.

Ik bepaal zelf het onderwerp, maar schilder ook in opdracht. Inmiddels geef ik drie dagen in de week zelf les aan cursisten die willen leren schilderen met olieverf. Het is bijzonder te zien hoe een schilderij ontstaat en hoe enthousiast cursisten zijn. Daarnaast schilder ik zelf ook zoveel mogelijk. De techniek van de oude meesters is een bron van inspiratie. Het kleurgebruik, lichtval en de opbouw van een schilderij… ik kan er naar blijven kijken. Hoewel ik op les de meeste ervaring heb opgedaan, blijf ik doorleren om mijzelf te verbeteren. Steeds weer blijven kijken, oefenen en alle informatie die ik kan vinden tot mij nemen. Als een schilderij bijna klaar is, bruis ik alweer van de ideeën voor een nieuw doek. Soms wat ongeduldig, maar altijd benieuwd naar het eindresultaat en trots als ik mijn naam eronder zet. Dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken, is een droom die uitgekomen is.

Hoe werkt een online schildercursus?
In iedere online schildercursus neem ik je mee van begin tot het eind. Ik begin vaak met een korte introductie over het schilderij, de kleuren en materialen waarbij we vervolgens starten met het overnemen van de afbeelding op het doek. Daarna starten we met de onderschildering en gaan we verder net zo lang tot we de beschermlaag kunnen aanbrengen. Sommige schildercursussen zijn in een dag klaar, terwijl je voor sommige toch iets langer nodig hebt zodat het goed kan drogen.

Kan je niet wachten om te beginnen? Ga dan als volgt aan de slag:
– Kies de cursus die bij je past
– Schaf de cursus aan
– Koop de materialen en benodigdheden
– Aan de slag
– Vraag achteraf of tussentijds om feedback via mijn besloten Facebook groep ‘Thuis leren schilderen
– Sta versteld van het eindresultaat

Waarom Schilderen met Nicolette van Dijk?
– Schilderen waar en wanneer je maar wilt;
– Zowel op de desktop, laptop, tablet of smartphone goed te volgen;
– Levenslange toegang
– Persoonlijk contact voor als je vragen hebt;
– Gratis toegang en feedback via mijn besloten Facebook groep ‘Thuis leren schilderen